Tehnici de control a profitului

Am avut placerea sa vorbesc despre Tehnici de control a Profitului in cadrul Pastilei de Contabilitate, proiect al Smartbill si Contzilla.ro

In cadrul acestei discutii am explicat:

  • De ce este important sa monitorizam profitabilitatea firmei si ce raport folosim in acest sens. Am facut o comparatie intre profitul pentru o firma si combustibilul pentru o masina.
  • Care sunt pricipalele provocari ale firmelor si ale managerilor in ceea ce priveste  profitabilitatea? Am furnizat o statistica ingrijoratoare despre profitabitabilitatea firmelor romanesti si am explicat una dintre principalele cauze.
  • De ce Profitul firmei nu este egal cu Cash-ul generat de firma. Atunci managementul firmei ce trebuie sa urmareasca: Profitul sau Cash-ul?
  • Cum masuram profitabilitatea firmei prin intermediul indicatorilor de profitabilitate (Marja Comerciala, Profitul Operational, Profit net si Ratele de Rentabilitate). Firmele care monitorizeaza acesti indicatori vor avea informatii prompte  in procesul de luare a deciziilor si de aceea vor avea o profitabilitate mai buna
  • Care este diferenta intre marja comerciala si adaos comercial?
  • Care sunt semnalele care indica o profitabilitate sub asteptari, si cum poti sa identifici cauzele?
  • Este recomandat sa folosim strategia de reducere a costurilor ca metoda de optimizare a profitului? Ce riscuri implica aceasta strategie?

Daca subiectele discutate sunt de interes pentru tine te invit sa asculti acest interviu AICI . 

Vrei sa fii primul care primeste articole si resurse gratuite pentru optimizarea financiara a firmei? Aboneaza-te la newsletterul Finance-edu.ro, canalul tau  de educatie financiara pentru succesul afacerii. (click aici).

Advertisement
This entry was posted in Analiza Financiara (Controlling), Managementul Financiar al Firmei, Managementul Riscurilor/Audit and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s