Potentialul tau incepe din convingerile tale

motivation-quoteV-ati gandit care sunt convingerile voastre si daca ele va sprijina sa actionati pentru a va auto-depasi sau sunt mai mult genul de convingeri care va limiteaza actiunile? Tineti minte puteti lucre pentru a va  schimba aceste convingeri.

Esti ceea ce crezi ca esti sau actionezi in conformitate cu ce crezi ca poti sa faci. Asadar daca iti pui o bariera mentala ca e prea greu sa realizezi ceva sau ca nu poti sa faci ceva atunci nici nu vei actiona ca sa realizezi acel ceva, implicit sansele de a reusi vor scadea.

Sau asa cum explica Tony Robbins convingerile noastre ne determina potentialul.

De unde vin aceste convingeri?

  • Din educatie cand probabil am fost incurajati sa facem lucruri si ni s-a spus “incearca vei reusi” sau dimpotriva ni s-a spus tot timpul nu face asta ca sa nu te faci de rusine, sau nu este pentru tine, nu o sa te descurci
  • Din experiente precedente, lucruri nereusite din trecut ne pot marca si ne pot face sa fim reticenti sa incercam lucruri noi, similar reusite din trecut ne dau convingerea ca putem reusi
  • Din parerile celor din jur, prieteni, colegi, sefi fie ele obiective sau mai degraba subiective

Daca vrem sa reusim ar fi intelept sa ne alegem cu grija convingerile si sa nu plecam urechea la oricine vrea sa ne puna o eticheta. Fiind maturi si cautand sa ne dezvoltam continuu avem posibilitatea sa ne analizam acele convingeri care ne pot face in general reticenti la a ne depasi potentialul si sa incercam sa le inlocuim cu convingeri pozitive care ne vor ajuta sa ne auto-depasim

Tony Robins considera ca rezulatele sunt in stransa legatura cu convingerile si atitudinile noastre si ca putem defini acest lucru prin intermediul unui model simplu:

Convingerile ne dau potentialul. Potentialul va determina actiunile care in final vor determina rezulatele.

Cu cat vom crede mai mult ca putem reusi cu atat vom fi dispusi sa actionam si sa depunem eforturi suplimentare ca sa reusim dupa cum si reversul cu cat vom crede mai putin cu atat vom actiona mai putin si vom invata si dezvolta mai putin.

Oamenii de succes au si ei esecuri, ceea ce face diferenta este ca iau acele momente ca niste lectii conform zicalei “Sometimes we win sometimes we loose learn”  (uneori castigam alteori invatam) dar au motivatia sa mearga mai departe si sa incerce in continuare .

Advertisement
This entry was posted in Asistenta firme/antreprenori, Dezvoltare Personala and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s