Ce cred eu ca este important!

Am meditat un pic pe tema asta si  cam astea ar fi concluziile mele la acest moment:

Echilibrul

Consider ca este important sa ai un echilibru intre viata profesionala si viata personala, excelenta doar intr-una din cele 2 in detrimentul celeilalte nu o sa te implineasca pe deplin. Cu toate acestea multi oameni cu o experienta vasta de viata si profesionala spun ca nu poti sa ai success in ambele. Eu prefer sa nu cred in aceste generalizari si sa incerc sa le imbin cu success pe amandoua.

Sa te concentrezi pe ce faci cel mai bine

Sa identifici acele lucruri pe care le faci tu cel mai bine si sa te concentrezi pe ele, nu vi s-a intamplat sa va doriti foarte mult sa realizati ceva, sa depuneti foarte multe eforturi, sa ajungeti acolo iar odata ajunsi sa va dati seama ca de fapt nu va simtiti impliniti sau nu faceti cu placere ceea ce  v-ati propus? Si inca ceva ..sa nu iti doresti sa fii  ceea ce nu esti.

Sa nu-ti fie frica sa iei decizii

Ceea ce suntem la un moment dat este suma deciziilor pe care le-am luat in trecut.

Faceti doar un exercitiu scurt de imaginatie si vizualizati cum ar fi fost viata d-voastra acum daca la momentul X cand a trebuit sa luati o decizie  ati fi ales sa faceti Y in loc de Z. Da asa este…..viata d-voastra ar fi putut sa fie cu totul altfel.  Oricum ar fi sa nu-ti fie frica sa iei decizii, bune sau rele, niciodata nu poti lua doar decizii bune Asumati-va deciziile iar daca una dintre ele nu a fost potrivita incercati sa nu continuati pe un drum gresit …

Sa inveti tot timpul lucruri noi

Este important sa inveti tot timpul lucruri noi, sa te dezvolti, nu sa te complaci cat de sus ai ajuns si  de aici sa deduci ca nu prea mai ai ce sa invati sau asa cum a spus cineva “The wisest mind has something yet to learn” sau altfel spus cei mai intelepti sunt cei care inteleg ca intotdeauna mai ai ceva de invatat.

Sa iti dezvolti pasiunile

Este important sa iti dezvolti pe langa abilitatile profesionale si pasiunile/hobiurile pe care le ai si pentru care de obicei nu avem timp sau ne convingem ca oricum nu duc spre ceva concret cum ar fi un job bine remunerat. Nu se stie niciodata daca nu cumva ai sa ajungi sa fii de success prin intermediul hobiului pe care il ai, sau sa imbini pasiunile cu un job si oricum daca nu le dedici timp si acestora, cu siguranta vei pierde ceva din oportunitati. Gandeste-te numai la posibilitatea de a face ce iti place si sa ajuti prin asta si alti oameni de aici rezultand si o remuneratie.

Sa impartasesti din experienta ta

Dupa eforturi lungi si multa munca, vei ajunge sa acumulezi o experienta importanta atat profesionala cat si de viata, atunci este important sa impartasesti si celor din jur din experientele/cunostintele tale fara sa te temi ca iti fura cineva din expertiza sau intelepciune..

Advertisement
This entry was posted in Asistenta firme/antreprenori and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ce cred eu ca este important!

  1. Silvia Gidei says:

    Sunt de acord cu tot ce ai spus , este scris frumos si ca la carte ,un singur lucru ,si cel mai important, ai uitat sa-l mentionezi : credinta adevarata in Dumnezeu ( nu ma refer la surogate ,gen pupat moaste sau aprins lumanari…)
    Adevarul este ca fara o credinta viabila avem doar impresia ca suntem multumiti (de fericire nici nu se poate vorbi ) , asta doar daca suntem sinceri cu noi insine.

  2. Silvia says:

    Frumos articol, motivational! Fiecare are nevoie sa citeasca ceva de genul atunci cand simte ca ceva nu e ok in viata lui! 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s